Tävlingen


Sala Silverman 2018

Sala Silverman firar 15 års-jubileum. Tävlingsdag 25 augusti 2018.
Tävlingscentret är beläget vid badet och värdshuset Måns Ols i Sala. Start, mål, cykeluppställning, växling och nummerlappsutdelning sker där.

I tävlingscentret finns:
Kansli
Vätskekontroller
Toaletter
Sjukvårdsplats
Massagemöjligheter (Kostnad 100:-)
Ombytesmöjligheter
Nummerlappsutdelning
Växelområdet
Förtäring genom kiosk och grill samt Utevärdshus Måns Ols.
Försäljning från div idrottsproduktsleverantörer.

Cykelbansträckningen
Löpkarta

Vanliga frågor

Drafting – Får man ligga på rulle?
Det är inte tillåtet med rulleåkning, s.k. drafting. Du måste alltså hålla minst 12 meters lucka till framförvarande cyklist så länge du inte kör om.
Vid överträdelse beivras detta med ”Stop and go”. Vilket innebär att den tävlande måste stanna och kliva av cykeln för att sedan få fortsätta cykla.

Licens – Måste jag ha licens? Hur gör jag för att delta i tävlingsklass?
Det är endast deltagare i tävlingsklasserna (junior/senior/masters) som behöver ha licens. I motionsklasserna är alla välkomna och du behöver inte vara ansluten till någon förening.

Licens
Om du inte har licens men ändå vill ställa upp i tävlingsklass kan du köpa en endagslicens på plats för 170 kronor. Du måste då vara medlem i en triathlonförening och kunna visa bevis på det på plats, medlemskort el.dyl.

Maxtid – Vad är maxtiden för tävlingen?
Vi har inte satt någon maxtid men däremot måste man gå ut på sista löpvarvet senast 15:30. Detta gäller endast medeldistans/stafett.

Stafett
Ett stafettlag ska bestå av tre (olika) personer. En som simmar, en cyklar och en springer.

Startbevis – Jag har inte fått något startbevis?
Vi skickar inte ut några startbevis. Allt du behöver är din legitimation när du hämtar ut nummerlappen. Du ser att du är anmäld och om din betalning nått fram, genom att gå in på triathlonförbundets hemsida under tävling, tävlingskalender.

Starttider – När börjar tävlingen?
LÖRDAG 25/8-2018.
HIM, Stafett medeldistans 09.00
Sprintstafett 11:00
Sprint 11:00

Nummerlapp skall hämtas ut senast en timme före respektive start, då också Preracemötet hålls.

Hur gör man efteranmälan?
Kan göras fram till den 19/8-2018 om inte tävlingen är ”slutsåld”. Då med förhöjd avgift med 400:-.

Hyr gör man namnbyte eller försäljning av sin startplats:
Namnbyte och försäljning av startplatser är möjlig t o m 19/8-2018, om tävlingen inte är fulltecknad. När säljare och köpare hittat varandra och gjort upp affären sinsemellan, maila då både säljarens och köparens ALLA uppgifter till info@salasilverman.se samt betala in 200 kr (administrativ kostnad) på bg 246-8858. När vi ser att pengarna kommit in så registrerar vi namnbytet. Detta gäller alla namnbyten. Ev ändringar inom laget i stafetterna kostar inget. (om man tex byter deltagare på någon sträcka). Man får inte starta och tävla i någon annans namn.

Hur avbokar man sin startplats?
Vid eventuellt återbud skall ni kontakta oss om detta per mail: info@salasilverman.se Vi kan avboka dig från tävlingen men har tyvärr inte möjlighet att betala tillbaka din startavgift. Vi rekommenderar därför alla tävlande att ha en ”Startklar”-försäkring för att få tillbaka pengar om du blir sjuk eller skadad. Se www.startklar.nu.

Utrustning – Vad behöver jag för utrustning?
Du kan klara dig förmodligen med något att simma i, cykelkläder, cykel, hjälm och ett par löparskor. Minst en fylld vattenflaska skall finnas på cykeln.

Våtdräkt – Måste jag ha våtdräkt?
Reglerna gällande våtdräkt följer Svenska Triathlonförbundets reglemente. I korthet betyder det att om vattentemperaturen, en timme innan start, är mellan 16 (17 om det är olympisk distans) och 21 grader så är det tillåtet, men inte obligatoriskt att använda våtdräkt. Under 16 grader (17 om det är olympisk distans) är det obligatoriskt och över 21 grader är det inte tillåtet, bägge av hälsoskäl.

Även våtdräkter med korta ärmar/ben räknas som våtdräkter och får alltså användas om det är obligatorisk våtdräkt.

Väskinlämning – Kan man lämna in sin väska någonstans?
Ja, med väl märkt väska. Denna lämnas vid sceenvagnen.

Växlingar – Hur går växlingarna till?
När du har hämtat ut ditt startkuvert checkar du in din cykel i växlingsområdet. Du blir anvisad en plats, beroende på startgrupp, där du ställer cykeln i ett ställ. Bredvid cykeln kan du förvara din övriga utrustning som du behöver för tävlingen. När du har klarat av simmomentet springer du in i växlingsområdet till din cykel. Gör eventuella klädbyten inför cyklingen och springer sen ut med din cykeln. Efter avklarad cykling kommer du tillbaka till växlingsområdet och ställer tillbaka din cykel på samma plats igen och byter om till löpningen.

Bansträckning – hur ser jag den?
Cykelbansträckningen
Löpkarta
På tävlingsdagen kommer det att finnas kartor uppsatta vid tävlingscentrat.

Tidtagning – hur funkar den?
I HIM och 1/3 HIM klasserna skall alla deltagare ha ett chip fäst vid höger vrist.
I stafettklassen fungerar chipet som en ”stafettpinne”, som även här skall vara fäst vid höger vrist.
Borttappat chip debiteras med 200:-

Fotografering under Sala Silverman
IFK Sala anlitar alltid en fotograf som fotograferar tävlingen.
I och med er medverkan i tävlingen är ni medvetna om att ni kan fångas på bild som sedan kan komma att publiceras offentligt här på hemsidan och på fotografens hemsida.
Vid frågor och funderingar, kontakta IFK Sala snarast.

Parkering?
Parkering på gärdet vid Skugganområdet ca 300 m norr om Tävlingscentrum. Begränsat med parkering i direkt anslutning till TC.